UPPLEVELSER

Vi vill gärna dela med oss av glädjen att vara med våra djur. Det kan vara en kul upplevelse med en vän, hela familjen eller varför inte hela släkten, arbetskollegor eller på en möhippa.


INFO

Svårighetsnivå: Inga förkunskaper och är roligt för ung som gammal

Längd: Varje upplevelse med respektive djurslag tar ca 45min-1 timme

Viktigt! Inga besök hos annan gård med samma kläder som bärs under upplevelsen hos oss och ingen utomlandsvistelse de senaste 48 h.

Pga, smittorisker bland djuren


PRISLISTA
650 kr/ per upplevelse för två vuxna (2 barn upp till 18 år ingår gratis)
+100 kr/tillkommande vuxen
+50 kr/tillkommande barn (upp till 18 år)

Prisexempel:
Är man en familj på två vuxna och två barn och vill träffa kor OCH lamm så blir det 650:- x2.
Dvs: 650:- för ko upplevelse + 650:- för lamm upplevelse för en familj på 4 personer. Och man får vara här i ca två timmar. Ca en timme per djurslag.


Vill du boka? Skriv e-post till oss. 
    


NÄRA GRIS-UPPLEVELSE   Många barn växer upp med färdiga köttbullar och bacon utan att egentligen veta vad det är de äter. De familjer som vill får gärna besöka gården och träffa suggan och kultingarna när de är små.  Om barnen får vara delaktiga blir det naturligt för dem och kanske äter de med mer andakt och respekt för maten. Vid flera tillfällen under året så får vi kultingar. De får gå med sin sugg-mamma tills de är minst tre månader, ibland upp till fem månader. Beroende på ålder kan vi kela med dem. De är lite skrikiga och bits gärna när de är små om  vi håller upp dem men om de får vara kvar på backen och komma fram själv så går det bra. Du får vara med och mata grisar, stora och små, vi berättar hur vi sköter dem och hur deras grisliv ser ut och det unika för just vår gård. 

NYHET! Nyfödda kultingar på gården. Dock går vi ej in till mamman då hon beskyddar sina små, men de är väldigt söta att titta på!

Hur upplevelsen är just nu på gården:
Först möts vi upp på gårdsplanen. Där kommer vi sedan gå försiktigt in i stallet för att kika på de nyfödda kultingarna. Vi kommer tyvärr inte gå in till dem då suggan är väldigt beskyddande av sina små. Men nånstans i augusti så kommer alla kultingarna springa ute i en hage och då kan vi eventuellt gå in beroende på hur beskyddande mammorna fortfarande är. Sedan kommer vi gå eller åka vagn till gårdsbutiken (300m från gården) och där kommer vi mata och gå in till våra tre andra grisgrupper som är: Vår stora grisgrupp där det går 15st 150-180kg grisar, våra smågrisar som är ca ett år gamla och tillslut vår lilla avelsgrupp där vår supertama galt Herman går med sin kompis Emil och deras tre gyltor (en gris som ej fått kultingar ännu) 

Sen öppnar vi självklart upp gårdsbutiken för de som är intresserade av vårt kött, ägg och mejeri utbud.NÄRA KO-UPPLEVELSE 

Prova mjölka en ko hos oss! NÄRA LAMM-UPPLEVELSE Under vissa tider på året, oftast under andra  kvartalet på året då vi har små lamm, kan vi erbjuda upplevelse- paket där deltagare får vara med och träffa fåren och lammen på nära håll. Det brukar vara en oförglömlig stund med många fina bilder. Denna upplevelse passar även riktigt små barn.


Hur upplevelsen är just nu på gården:
Våra får går på sommarbete ute i Åloppe (5 min med bil från gården) så vi kommer starta upplevelsen där. Vi kommer då gå in till våra får och lamm och berätta om de två olika raserna vi har samt berätta om hur de lever sitt liv här på gården och självklart gosa med de får och lamm som kommer fram. Vi kommer sedan ta bilen till gårdsbutiken ( helst er egna bil då upplevelsen avslutas vid gårdsbutiken) där vi kommer gå in till hagen där Roland & Steve bor. (våra flasklamm) Och där får man gosa hur mycket man vill tills upplevelsen är slut. Dock så är de så stora nu så de dricker inte mjölk längre utan äter bara färskt, grönt gräs. Och sen öppnar vi självklart upp gårdsbutiken för de som är intresserade av vårt kött, ägg och mejeri utbud. Vill du boka? Skriv e-post till oss.