Aktuellt på gården i  vår

BESÖK BONDGÅRDEN och träffa alla djuren 

Vi har fått griskultingar som är alldeles underbara. De finns  i hägn strax utanför stallet samt i ett hägn vid allén.  Grisar är väldigt glada för sina barn och vaktar dem noga så till dem skall ni inte gå in till själva. 

Det finns ett klapphägn vid gårdsbutiken där tre av våra fjolårsflasklamm går.  Alla är mycket tama och det är okej att gå in i hägnet men glöm inta att tvätta och sprita händerna både innan och efter.   Vid gårdsbutiken och mjölkboden finns karta att hämta så att ni ser var alla djur är just nu. Hönsen och tuppen spatserar fritt uppe vid äppelodlingen. Hästarna går i sin hage. I köksträdgården har vi ett gäng ungdoms-kultingar som går och bökar för att förbereda nästa års sådd av grönsaker. Allt äts upp, gamla grönsaker och allra bäst allt ogräs. Mjölkkorna är nu hemma från sitt sommarbete där vi har mjölkat dem i fält men nu har de åter möjlighet att gå in i halmbädden under natten och mjölkas varje dag vid 7.30.

Se även om  upplevelser här som du kan boka ifall du vill träffa djuren nära tillsammans med en djurskötare.

ALLTID PÅ RESTA GÅRD - gå på djurpromenad, fika och handla god mat

Gårdsbutiken på bondgården med espressobaren och möjligheten att titta på alla djuren är öppen ALLA lördagar och söndagar mellan 11-16. Att besöka gården är GRATIS! Vi har matiga mackor, grillkorv och farmor Gerds hembakade verk mm.  Om du har vägarna förbi någon annan dag och vill handla så ring så kan vi öppna för 'private shopping'.

Är ni ett sällskap som vill göra en utflykt så kan vi ibland ha möjlighet att ta emot er och ordna privata visningar och hålla caféet öppet bara för er. Vi tar även emot konferensgäster med servering av fika och varma luncher under företrädesvis vardagar. Det beror på vår egen arbetsbelastning för tillfället. Hör av er! 


Hur köper man våra produkter?

Via gårdsbutiken på bondgården i Örsundsbro

Lättast är att besöka bondgården och vår gårdsbutik under helgerna (lördagar och söndagar, även under mellandagarna) mellan 11.00-16.00.

Via REKO-ringar

För vissa av er är det långt att åka till bondgården för att köpa våra varor och därför har vi sedan en tid tillbaka provat att komma närmare er genom så kallade reko-ringar. Vid vissa platser, under en halvtimme, varannan vecka, sker utlämning av förbeställda varor som betalats i förväg med swish. Enkelt, smidigt och väldigt roligt. Just nu har vi valt att vara med på reko-ringarna i Stockholm Norrort, Stockholm Liljeholmen och Uppsala. Ibland har vi extra utlämningar i exempelvis Bro och Skarpnäck.
På Facebook kan du enkelt gå med i dessa grupper och köpa våra varor, du söker bara på Reko <önskad ort> så ser du inlägg från oss samt andra producenter tidigast en vecka innan utlämningsdagen. Lägg din beställning i kommentarsfältet, så återkommer vi med hur mycket du ska swisha och sedan ses vi vid orten det givna klockslaget.


Mer information om vad REKO står för


REKO står för Rejäl Konsumtion och är ett sätt att handla lokalproducerad mat, helt utan mellanhänder. REKO är lokal mat blandat med förtroende, glädje och engagemang. REKO är en förkortning av rejäl konsumtion, men REKO betyder också schysst, trevligt och rättvist. I REKO-ringen skapas relationer mellan de som föder upp och odlar vår mat och de som sen tillagar och äter den. Frågor om hur djuren har fötts upp blandas med tips och recept på säsongens råvaror.

Via Min farm

Min Farm har en del av våra produkter med utkörning inom Stockholmsregionen. Gå in på minfarm.se och sök på Resta Gård eller gå in under respektive produktgrupp. Ett enkelt sätt att få våra varor direkt till din dörr.

Uppsala Saluhall

Du kan köpa våra mejeriprodukter hos Saluhallen i Uppsala,
S:t Eriks torg 8, 753 10 Uppsala.

Tyvärr är Gårdsbutiken i Gamla Stan fortfarande stängd. Vi tar endast mot beställningar som kan hämtas där men då måste  det avtalas.  Du hittar oss på den turistiga gågatan Västerlånggatan 53 i höjd med Tyska kyrkan på Tyska brinken och sen 60 m in mot city. När vi har öppet som vanligt är det en liten butik men fylld av korv, kött och chark och mjölk, vår underbara honung. Ibland även grönt från våra trädgårdar och bär och frukt förädlat i burkar. Självklart har vi en espressobar där du får en latte gjord på vår himmelska helmjölk.

KONTAKTA OSS   -   BESTÄLL HÄR   -  eller skicka direkt till info@restagard.se